Promotie Event Techniek

PET – Purmerend / Waterland 2020

Op 18 juni plande MiG

voor de vierde keer op rij

het PET-event

voor 900 leerlingen van groep 6.  

Locatie: Sporthal de Beuk, IJsendijkstraat, Purmerend

Alle voorbereidingen waren in maart nagenoeg klaar. De zaal was gehuurd, de standhouders waren beschikbaar, tafels en banken werden gehuurd, de busmaatschappij was bezig met de planning. Toen brak de coronacrisis uit. De scholen sloten op 16 maart, evenementen werden uiteindelijk tot 1 september verboden. Helaas kan het PET-evenement in dit cursusjaar dus niet doorgaan.


PET-event 20 juni 2019

Met bijna 900 leerlingen was dit event heel succesvol. Er waren ruim voldoende stands, variërend van metselen tot hightech, van rivercrossing tot drones, van timmeren tot sensoren, van autotechniek tot stroomkring, van taartdesign tot fietsreparatie …

—————

PET-event 2018

MIG georganiseerd op 14 juni 2018 voor de tweede keer een  Promotie Event Techniek (PET ) in Sporthal De Beuk te Purmerend.

Alle groep 6-leerlingen uit de regio Waterland waren eerder uitgenodigd. Ook dus de leerlingen van scholen die nog niet deelnemen aan MiG-KiT.

Er deden 840 leerlingen van 27 scholen mee. In drie rondes van anderhalf uur waren de leerlingen in actie bij 25 stands. Zo konden ze proeven van de zeven werelden van techniek.

De activiteiten varieerden van metselen tot forensisch onderzoek, van aikido tot bruggen bouwen, van fietsreparatie tot robotica, van planttechniek tot stroomkring, van taartdesign tot sensoren, van river crossing tot stoomtechniek.

rivierovergang bleek heel spannend te zijn

taart-design leverde schitterende creaties op

in de gigantische technobiel was er ook veel te ontdekken

forensisch onderzoek was een serieuze zaak …

met een VR-bril ziet de wereld er heel anders uit …

 

proefjes doen…. en AED-techniek…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MiG-KiT had aanvankelijk een ander aanbod voor leerlingen van groep 6, workshops in het voortgezet onderwijs. Docenten en leerlingen organiseerden een techniekworkshop waarbij de kinderen actief bezig zijn met gereedschap en materialen.

techniek Da Vinci

Bij TechScience van het Da Vinci College gingen de leerlingen aan de slag met drie wielen …. De resultaten waren verrassend!

werkplaatsOuders en basisschoolleerkrachten mogen bij de workshops aanwezig blijven. Ook voor ouders is het vaak een eyeopener. Techniek is leuk en uitdagend!

De workshops van SG Triade in Edam werden ook enorm gewaardeerd. Een leerkracht schreef:

Afgelopen dinsdag heeft groep 6 met plezier de techniekles gevolgd op De Triade. We werden hartelijk verwelkomd en kregen een goed voorbereide en goed georganiseerde les. De leerlingen hebben genoten van de opdracht: het figuurzagen, werken met koperdraad en het in elkaar timmeren van de buitenvorm. Doordat we met auto’s kwamen waren en de chauffeurs er bij mochten blijven, hadden we ook voldoende begeleiding bij het werk. De kinderen waren trots op hun gemaakte werkstukjes en die zagen er ook prima uit. Al spelend met de ‘acrobaatjes’ verlieten we met een goed gevoel De Triade om weer terug te gaan naar Marken. 

De schoolkrant van de Purmerendse Scholen Groep schreef over de jonge bezoekers:

http://codex.psg.nl

http://codex.psg.nl/?p=4271

Leave a Reply

Your email address will not be published.