Bedrijfsbezoeken

Op bezoek in bedrijven: docenten én leerlingen!

Scroll naar beneden voor beeldmateriaal van de bedrijfsbezoeken!

DSCN2778

– MIG organiseert jaarlijks bedrijfsbezoeken voor de leerlingen van groep 7 van de aangesloten MiG-KiT-scholen. Het gaat daarbij om wel 900 leerlingen die vaak voor het eerst op de bedrijfsvloer van een technisch bedrijf lopen.

KIVO-docenten

MIG organiseert elke derde donderdag van de maand bedrijfsbezoeken voor docenten uit het voortgezet onderwijs, olv VOWA-voorzitter Piet-Hein Debets. 

Hieronder een verslag van een docentenbezoek aan KIVO in Volendam: 

techniekdocenten-bezoeken-kivo-volendam

boon-edam

 

Zo’n 65 bedrijven in de regio Waterland / Beemster / Zeevang zetten hun deuren ook gastvrij open voor leerlingen uit het basisonderwijs!

dscn5098

MIG organiseert jaarlijks in het voorjaar bedrijfsbezoeken voor leerlingen van groep 7. De kinderen gaan met de bus van en naar een bedrijf. Dat was eerst de Espeq-bus, nu nu zijn het EBS-bizzliners met chauffeurs van Oostenrijk Tours.

Espeq

 

 

 

 

In februari/maart is de achtste ronde bedrijfsbezoeken gehouden. Leerlingen uit Monnickendam kwamen o.a. bij Fardem Packaging.

Leerlingen zien het werk in bedrijven in hun eigen regio. Voor Purmerendse kinderen zijn dat vooral de bedrijven op industriecentrum Baanstee.

Hier zijn leerlingen op bezoek bij het bedrijf De Waalpaal en bij Heron Auto. Interviewvragen hebben zij op school voorbereid.

cropped-bedrijf1.jpg

Voor de leerlingen is het een unieke ervaring om een ​​bedrijf te bezoeken. Ze zien de brandweer uitrukken, jachten bouwen, de milieustraat in werking, de productie van plastic … en nog veel meer.

bedrijf3

Ze lopen met helmen over een bouwplaats, hullen zich in plastic jassen in een hightech bedrijf. Ze bewonderen indrukwekkende machines en grote fabriekshallen.

compost

En bij dit alles mogen ze vaak zelf ook iets produceren. Dan komen ze bv. terug met hun naam gegraveerd in een metalen plaatje.

cropped-brandweer.jpg

Voor bedrijven zijn de rondleidingen een uitgelezen kans op interesse voor technische beroepen te wekken. Jaarlijks zijn de reacties van alle betrokkenen en ook enthousiast.

bedrijvenbezoek1

Er gaat een wereld open voor kinderen, de wereld van de technische beroepen. Dat is een wereld waar veel leerlingen interesse voor hebben, maar waar ze meestal weinig mee in aanraking komen.

???????????????????????????????

Leerlingen zien de technische processen van dichtbij. Zie wat er gebeurt in allerlei productiebedrijven.

Deelnemende scholen zorgen voor filmpjes en powerpointpresentaties, die een beeld geven van de bedrijvenbezoeken.

Voor de Discovery Cup wedstrijd van 2020 is dit beeldmateriaal ingezonden: 

oec bs Marimba, Purmerend

oec bs De Vlieger, Purmerend

obs De Nieuwe Wereld, Purmerend

oec bs Blauwe Ster, Monnickendam

obs De Koningsspil, Oosthuizen

obs De Piramide, Edam

oec bs Trimaran, Edam

kbs Blokwhere, Volendam

kbs J.F. Kennedyschool, Volendam

obs H.M. van Randwijkschool, Ilpendam

  • Glashandel van Hull
  • https://owa.werkonline.nu/owa/redir.aspx?C=YDXxt_KUjYWDu0rv7O-Mltd501Jp72FiBRy2UBMh54wqqdczawnYCA..&URL=https%3a%2f%2fyoutu.be%2fEfbQH-2zSJQ

De volgende bedrijven hebben in de afgelopen jaren hun deuren open gezet voor leerlingen van groep 7:

Nuyens Metaaltechniek, Rietvink, Vroom, Fred Kooij Auto’s, Fort Resort Beemster, Nijdra, Jager Auto, Rijser Grafische Communicatie, Gomes Noord Holland, Van Geemen, Groenhart Groep, Lommers Welding, BAM Wegen, Groenhart, Arend Auto, Autobedrijf De Witte, De Waalpaal, Mick Kraanverhuur, Ruiter Quality Interiors, Eipi Belettering, Mercuur Bouw BV, Waterzuivering, Viskon Glas

bedrijf9

Jachthaven Waterland, ETB Ronday, Leguit en Roos, Westend ‘t Schouw, Smit Elektra, KIVO plastic verpakking, Tol Plaatwerk, Hakvoort Schipyards, Slot Scheepsbouw en Boon Edam, Kras Recycling, Pneuman BV, HSB Volendam, Sunforce, Nuyens, Adriaan Goede BV , Fred Kooij Auto’s, Fort Resort Beemster, Corenso Edam

De Graaf Groep, Machinefabriek De Gouw, Afwerkingsprofielen, Voortman Kantoormeubelen, JORO maatinterieurs, Dekker Autogroep, HAK West, Dekker Autogroep, Hegron Cosmetics, Lotte Autoschade, Leo de Kock, Mercuur Bouw, CarWash4all, Caravancentrum Waterland, Lotte Autoschade

bedrijf6

Bouwbedrijf Winkelaar, Gebr. Van ‘t Hek, Knook Totaal Techniek, Dekker Auto Groep, Autobedrijf Lanting, Prokal Stoomtechniek, Kluster Interieurbouw, HVC Compostering, Erkamp Reclame, KIVO Plastic Verpakkingen BV, De Waalpaal, Linden Staalbouw, Rijser Transport, Groenhart BV, RWZI Beemster, Adrie Jonk Groep BV

Carrosseriefabriek Karhof, Holland Mechanics, Gemeente Milieustraat, Gemeente Brandweer, Kloosterboer Decor, Gebr. Van ‘t Hek, Fardem Packaging, Stadsverwarming, Glashandel Nico Visser, Van Geemen, ETB Ronday, Arend Auto, Finish Profiles, Bakker Heftrucks, Lommers Welding, Bakkerij Gutter, Autobedrijf Hemmo Romp, TMS Design, Knook Vormgevers in Metaal, Eipi Belettering, BMN, Hegron Cosmetics