Discovery Cup

ontdekkingsbeker 2

Winnaar Discovery Cup 2020

Oec bs De Blauwe Ster uit Monnickendam is dit jaar de winnaar geworden van  de Discovery Cup! Zes groepjes leerlingen van groep 7 hebben duidelijke verslagen gemaakt van hun bezoek aan de Gemeentewerf en Milieustraat van Purmerend.

Blauwe Ster 2020 – Installatie Blauwe Ster 2020 – Stratenmakers Blauwe Ster 2020 – Waterzuivering Blauwe Ster 2020 – Garage Blauwe Ster 2020 – Milieustraat Purmerend Blauwe Ster 2020 – Timmerwerkplaats

In februari / maart zijn leerlingen van 18 scholen op bedrijfsbezoek geweest. Helaas moest de ronde voortijdig afgebroken worden vanwege de coronacrisis. Toch is het de meeste deelnemende scholen nog bijtijds gelukt powerpointpresentaties te laten maken voor de jaarlijkse wedstrijd om de Discovery Cup. 

De prijsuitreiking aan de Blauwe Ster heeft plaats gevonden op 23 september.

In 2019 was de winnaar van onze wisseltrofee oec. basisschool Trifolium in Purmerend!

Met het onderstaande filmpje van het bedrijfsbezoek aan het aardappelbedrijf Leo de Kock wonnen zij welverdiend de Cup!

In het filmpje vertellen de leerlingen op een originele manier wat zij tijdens het bedrijfsbezoek hebben geleerd.

De HM van Randwijkschool te Ilpendam kreeg in 2019 de tweede prijs. Leerlingen van groep 7 leverden de volgende filmpjes aan van de bezoeken aan de bedrijven Dekker en Wals.

Winnaar 2018

In 2018 won oec bs ‘t Prisma in Purmerend de Discovery Cup. Leerlingen van groep 7 wonnen de eerste prijs met twee powerpointpresentaties van hun bedrijfsbezoek aan Prokal Stoomtechniek.

Prisma 2018 – Prokal

Prisma 2018 – Prokal 2

De prijsuitreiking heeft op 22 juni 2018 opgetreden.

In 2017 was de Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster de winnaar. Deze groep bezocht de bedrijven Nijdra, Fort Resort Beemster en Van ‘t Hek. Het beeldverslag van het bedrijfsbezoek aan Nijdra kreeg door de jury de eerste prijs toegekend. Voor de tweede keer zelfs, want de school won de wisseltrofee ook in 2014!

Deelnemende basisscholen dingen jaarlijks mee naar de Discovery Cup door het inzenden van een filmpje of powerpoint. Ontwerper van deze wisselbokaal is kunstenaar Gideon Kalkman. Hij heeft de Cup vervaardigd als een kunstwerk, samengesteld uit technische gereedschappen.

Opdracht voor de MiG-KiT-scholen is:

het inzenden van beeldverslagen van een bedrijfsbezoek; de filmpjes of  powerpoint-presentaties moeten een goed beeld geven van technisch beroep en het technisch proces.

Winnaar van de Discovery Cup 2016:

de H.M. van Randwijkschool in Ilpendam

P1090647

De groep heeft gezorgd voor een aansprekend filmpje van hun bedrijfsbezoek aan autobedrijf Wals.

 https://youtu.be/f9P2qn2VpSY

Winnaar van de Discovery Cup 2015 was de

Sint-Jozefschool in VolendamP1080355

Deze groep 7 had gezorgd voor pakkende presentaties van de bedrijfsbezoeken aan KIVO, Tol en Pneuman.

Winnaar van de Discovery Cup 2014 was

obs De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster

winnaars 1

De winnende presentatie ging over het bedrijfsbezoek aan Staalbouw. Directeur Maurits Wagenaar was dan ook aanwezig bij de prijsuitreiking.

winnaars

De winnaar 2013 was de Willem de Zwijgerschool in Monnickendam met een filmverslag van het bedrijfsbezoek aan aannemersbedrijf Leguit & Roos. Dit filmpje is gemaakt door de leerlingen Marinka, Esther, Annegien, Selma en Annika. http://www.youtube.com/watch?v=ncAtNwiG7Xk&feature=youtu.be

P1050637